miercuri, 16 decembrie 2009

Cea mai lunga partie de schi din Romania

De ceva ani de zile cum se asterne iarna pe meleagurile noastre, imi fac fac bagajele, lustruiesc schiurile si plec in cautarea partiei perfecte, pe care sa ma pot da kilometri intregi fara oprire. Uneori trebuie sa strabat chiar juma' de tara pana sa dau de niste partii ce variaza de la cateva sute de metrii pana la ceva peste un kilometru si la plecare nu pot spune niciodata ca m-am saturat de schiat.

Tot ce n-am stiut eu in acest rastimp e ca de fapt cea mai lunga partie este chiar foarte aproape de casa mea, dar n-am putut sa o descopar fiindca de ceva ani nu prea a mai nins asa mult prin Pitesti. Ei bine anul asta pot spune ca ma bucur de o iarna bogata in zapada chiar la mine acasa. Asadar si prin urmare dupa doua zile in care a nins ca'n povesti mi-am aruncat schiurile in masina amicului si colegului Cosmin si impreuna am pornit spre partia de schi de la Babana, undeva langa Pitesti la juma' de ora de mers pe timp de iarna, sa pot spune ca macar la ceas tarziu in iarna am inceput sezonul de schi pe anul asta, oricum foarte tarziu fata de iarna trecuta.
Stiam de la bun inceput ce-mi rezerva aceasta partie situata pe un mic deal de la marginea satului Slatioare, caci de toamna trecuta tot dau tarcoale cu bicicleta prin zona imaginandu-mi dealul invelit intr-o patura alba ce-mi va permite sa ma dau de fiecare data cand am chef.


Ei bine iata-ma acum in fata visului implinit, sunt pe partie la Babana, zapada e chiar bunicica un strat de 20 cm de pulver se asterne la talpile schiurilor, teleschiul sta bine merci neclintit, dar ma pot bucura si asa de cei 150 m de panta :))) ce mai vis, sunt chiar fericit totusi, urc la pas incet incet, cobor insa cam prea repede raportandu-ma la efortul depus la urcare si tot asa imi petrec doua ore sub deviza "what goes up, must come down!".

Cam obositor totusi asa ca nu mai zabovim si ne luam schiurile la spinare si plecam la masina unde rasare geniala idee : "daca astia tot n-au curatat soseaua de ce sa nu ma dau tras de masina?!?" Zis si facut Cosmin scoate sufa din portbagaj o prinde de carligul minunatului sau Chrysler PT Cruiser si tine-te frateeee!

Incepem usor usor sa vedem cum merge treaba, trecem peste tatonari si Cosmin o calca din ce in ce mai tare pana aproape de 40km\h si iata-ma savurand una din cele mai tari partii pe care m-am dat pana in prezent cu zapada batatorita si fara pietre pe partie sau portiuni de gheata si unde mai pui ca m-am dat 5km. Unde sa mai gasesc eu asa partie !?!?!?
Ma declar fericit prin trairile zilei cu care am inaugurat acest nou sezon si pun punct aventurii la intrarea pe drumul principal asta pentru ca pe aici se pare unii nu stiu ce au facut dar au stricat partia cu plugurile lor. Ce vrei ma?!? Niste tarani!

3 comentarii:

Cristian spunea...

In weekend ne vedem pe partie la Babana!!!

nico spunea...

asa mei cioby! nu ma dezamagesti niciodata...babana rulz:P coelgii mei zapaciti la fel au ramas. intrebarea e pt cat timp?:P

Lavinia spunea...

40 km/h??? cu pleata-n vant, sa inteleg...